Česta pitanja

HITA-VRIJEDNOSNICE d.d. je investicijsko društvo. brokerska kuća. pouzdan partner.

Česta pitanja ili FAQ

FAQ/Česta pitanja

Prvo postanite Klijent HITA-VRIJEDNOSNICE– potpišite Ugovor o obavljanju brokerskih poslova i registrirajte dionice. Kontaktirajte nas telefonom ili e-mailom, definirajte brokeru minimalnu cijenu i količinu te će broker izložiti nalog na burzu. Nalog ostaje na burzi do izvršenja ili isteka. Nalog možete zadati i sami putem HITA Internet TRGOVANJA.

Središnje Klirinško depozitarno društvo (SKDD) vodi registar svih dioničkih društava u Republici Hrvatskoj. Na početku su dionice registrirane s izdavateljem, odnosno na slobodnoj vlasničkoj poziciji. SKDD je svim imateljima vrijednosnih papira dodijelio tajni broj – PIN, kako bi mogli u SKDD-u provjeriti svoje stanje vrijednosnih papira i potvrditi zahtjev za registraciju. Da bi mogli zadati nalog za prodaju morate registrirati dionice s HITA-VRIJEDNOSNICE d.d. Prijenos dionica na registriranu vlasničku poziciju s HITA-VRIJEDNOSNICE d.d. vrši se putem Zahtjeva za registraciju. Broker će Vam dati zahtjev broj zahtjeva za registraciju.

Potvrda registracije vrši se pozivom na govorni automat Središnjeg Klirinškog depozitarnog društva (SKDD) 01 4807300. Govorni automat tražit će Vas oznaku investitora, PIN, kao i broj zahtjeva za registraciju. Nakon javljanja Zahtjev možete potvrditi birajući 0 za operatera, ili biranjem 1, pa 1, unosom broja investitora i #, unosom PIN-a i #, te broja zahtjeva i #. Zahtjev se može potvrditi i putem elektroničke usluge SKDD-a e-Ulagatelj.

SPrvo postanite Klijent HITA-VRIJEDNOSNICE– potpišite Ugovor o obavljanju brokerskih poslova. Uplatite novac na naš žiro račun. Kontaktirajte nas telefonom ili e-mailom, definirajte brokeru maksimalnu cijenu i količinu te će broker izložiti nalog na burzu. Nalog ostaje na burzi do izvršenja ili isteka. Nalog možete zadati i sami putem HITA Internet TRGOVANJA.

Glavni žiro račun za uplatu u valuti HRK nalazi se u Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. IBAN HR7523900011300004161, model 67, poziv na broj Vaš OIB. Primjer ispunjene uplatnice. Nakon uplate pošaljite nam kopiju/ scan/ sliku uplatnice na mail hita@hita.hr kako bi Vam mogli odobriti račun što prije. Za uplatu u stranim valutama molimo da nas kontaktirate.

Nazovite nas telefonom na 014807750, ili putem usluge HITA Internet TRGOVANJE ili na www.cijene-dionica.hr s 15 minuta zakašnjenja.

Dionice koje nisu uvrštene na Zagrebačku burzu ili Progres tržište mogu se trgovati putem HITA OTC TRŽIŠTA. HITA-OTC TRŽIŠTE omogućuje zadavanje naloga za kupnju i prodaju dionica, trgovanje i pregled povijesnih podataka o trgovanju. HITA OTC TRŽIŠTE postoji od rujna 2013. godine. Za trgovanje ostanite Klijent HITA-VRIJEDNOSNICE– potpišite Ugovor o obavljanju brokerskih poslova i registrirajte dionice.
Link na HITA OTC tržište

07.05.2020.
HITA OTC TRŽIŠTE za dionice koje nisu uvrštene na Zagrebačku burzu ima nove mogućnosti i novi link.

Link na HITA OTC tržište
Brokerske usluge

Omogućujemo Vam jednostavno trgovanje na Zagrebačkoj burzi kao dugogodišnji član Zagrebačke burze i ... više

Korisnička podrška

Putem telefona, email poruke ili porukama kroz informacijski sustav e-trade pružamo pomoć ... više

Uplata sredstava

Račun za uplatu sredstava za kupnju dionica možete preuzeti na dnu stranice

Kako do nas

Listu podružnica i vezanih zastupnika kao i kontakt podatke preuzmite ... više

E-trade

Sustav HITA INTERNET TRGOVANJA (E-TRADE) razvija se već godinama te pruža sve potrebne informacije ... više

OTC tržište

Klijentima omogućuje trgovanje instrumentima koji nisu uvršteni na uređeno tržište ... više

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi
100%
Trgovanje na stranim tržištima
100%
HITA OTC Tržište
100%
Brokerske usluge
100%
Skrbništvo
100%